Önéletrajz

GAZSI GIZELLA
Jósnő és festő

A jóslásról:
Édesanyám jósnő volt, s az idők során megtanultam tőle mindent, amit egy jósnőnek tudnia kell. A tenyérről, a kártyáról, az ingáról. Mivel rendelkezem azzal a képességgel, hogy másoknak tudok segíteni a jóslás ismeretével, ezért fontosnak tartom, hogy nap mint nap útmutatást adjak a hozzám fordulóknak. A rajzelemzést magam fejlesztettem ki, s a látott képekből tájékoztatom vendégeimet, milyen tulajdonságaik jellemzik nyomatékosan életüket és milyen emberi kapcsolataik vannak és határozzák meg mindennapjaikat, illetve azok hiányára hívom fel figyelmüket. A jósnő olyan közvetítő, aki megmutatja és aki segít megtalálni a helyes utat, azoknak, akik megkeresik őt.
Szavaimat vagy meghallgatják, vagy nem, ezt mindenki maga dönti el! Azonban, amikor visszajelzések érkeznek, hogy beteljesült, amit megjósoltam, azok bizonyosságként szolgálnak azok számára is, akik azelőtt nem hittek a jóslás művészetében.

A festésről:
Immár nyolc éve festek vízióim alapján. Azóta folyamatosan alkotok és országszerte kapok meghívásokat kiállításokra. Megjelentek képeim: Budapesten, Kecskeméten, Cegléden, Kéken, Tasson, Sopronban, Veszprémben, Bajén. Egyedi stílusom kedvelt azok körében, akik nyitottak az elvont stílusra, s képesek felfedezni a képek sokrétű mondanivalóit. Festményeim mély érzelmeket mozgatnak meg, elkalauzolnak az álomvilágba, a szellemvilágba, megmutatják, hány arca és érzelme lehet egy embernek egy időben, valamint utalnak az emberi kapcsolatokra. A víziók alapján mindig más hangulatok jelennek meg a képeken. Nincs két egyforma festmény!
Festményeimen azokat a víziókat kívánom megtestesíteni, amelyek nap mint nap megjelennek előttem, amelyek emberi hangulatokat és életképeket tükröznek. Saját stílusomat kívánom megtartani, amely az egyedi festészetet képviseli.

Festői képzések:
Orgovány – Művésztábor
Budapest – Budai Rajziskola

Festői stílusirányzat:
Víziók

Festői technika:
Olaj, tempera, akvarell